Telefoon: +32 477 / 72.98.97 - E-mail: info@see3d.be

Artlantis Zon & Licht

Artlantis Zon en licht

Belichting “verlicht” de objecten, net zoals in de echte wereld maar dan met Artlantis Zon & Licht. Van een geringe verlichting bij valavond tot een schitterende verlichting op de middag. Van het geringe licht in een crypte tot de achtergrondverlichting bij een baai, Artlantis beschikt over alle lichtbronnen (spotlights, lampen, zon, lucht,…) en luchteffecten (atmosferen, radiosity, turbulentie, diffractie, halo-effect) die nodig zijn om de meest realistisch-ogende modellen te creëren.

Zon

Door  Artlantis zon en een verlichte hemel te gebruiken, kan je onmiddellijk binnen-en buitenscenes maken zonder dat je een ingewikkelde vorm van kunstlicht nodig hebt.

De berekening van de lichtweerkaatsing en het effect van kleur, zorgen onmiddellijk voor een realistisch lichtmodel.

Realistische luchtsimulaties

De laatste versie van Artlantis verbeterde alle lichtcondities. Door de toevoeging van een “fysieke hemel” worden de zon, de maan en de sterren zichtbare elementen die het licht projecteren door gebruik te maken van “global illumination”. Een reeks prachtige wolken zoals cirrus, cumulus of stratus, zitten ook in het gamma en geven een extra realistische touch aan de hemel.

 

artlantis 5  lucht wolken effecten 2

artlantis 5  lucht wolken effecten

 

 

Belichting

Of er nu gewerkt wordt met een spotlight of met een lichtpunt, wanneer het 2D-weergavevenster in constante interactie staat met het preview venster, wordt het eenvoudig om de Artlantis lichteffecten in positie te brengen. De “Light duplication tools” zijn zeer nuttig wanneer grote scenes (zoals kantoren, lofts, theaters, panorama’s, …) belicht dienen te worden. Als extra tool bij het onmiddellijke realisme dat bereikt wordt door de berekeningen van de stralingen en de helderheid van de zon of de hemel, wordt er een extra gesofisticeerd niveau toegevoegd dat je de luxe geeft om meer lead-inns, variaties en complexere scenes te ontwikkelen.

Automatische lichtaanpassingen

Dankzij de nieuwe lichtaanpassing-toepassing, balanceert Artlantis de verschillende lichtniveaus van jouw scenes uit van morgenstond tot valavond. En van de buitenkant tot de binnenkant van een gebouw. Het zorgt ervoor dat je fotorealistisch afbeeldingen en animaties kunt weergeven.

 

Neon Shader

Enkele speciale materialen zoals “neon shaders”, aanpasbare transparante lichamen of gekleurde reflectoren, dragen onmiddellijk bij tot het realisme van bepaalde scenes. Dit mede door gebruik te maken van diffuus licht.

artlantis 5  neon shader

artlantisrender.nl located at Pachtersdreef , Putte, . Reviewed by 15 klanten rated: 4.5 / 5